Sommarens skönhetstrender med Petra GöthmanPetra Göthman jobbar som inköpare på RNB till NK Kosmetik. Hon bred erfarenhet av att arbeta med skönhetsprodukter och vet långt innan oss andra vart trenderna går. Hon är gift med Claes och har barnen Filip och Viktor.


Vi vill veta allt om sommarens trender. Hur ska vi sminka oss i sommar?

-Trenden med röda läppar tycker jag är snygg när man fått lite solbränna. Det finns så många olika röda nyanser från varma röd-orange till kalla röda färger. För att det skall bli snyggt gäller det att hitta en riktigt klädsam röd nyans. Det är bara att prova sig fram. Har man röda läppar så behövs inte så mycket annan makeup. Kanske lite concealer, en ljus ögonskugga och lite mascara.

 

De senaste åren har det varit stort fokus på naglar och en av trendsättarna är Chanel. Vilka färger ska vi ha på naglarna i sommar? Har du själv någon favorit?

-Nytt för naglarna i sommar är glada, karamelliga färger så som orange, turkos, cerise, gult. Personligen tycker jag att den ”lerbruna” färgen som Chanel hade på sitt hypade lack 505 i våras är väldigt snygg på bruna fötter och händer. Chanel 505 tillverkades i en begränsad upplaga och tog slut på någon vecka. Missade du att köpa Chanels lack 505? Mavala har nu ett lack i exakt samma ”lerbruna” färg. Lacket heter Marron Glacé nr 151 – lika snyggt på naglarna men förstås inte lika snyggt i badrumsskåpet som ett Chanel. Sommarens lack från Chanel är mint grönt och det ryktas att höstens färg är mörkgrön. Vi får väll se.

Är det korta eller långa naglar som gäller?

-Det är välskötta naglar som gäller, långa eller korta spelar ingen roll. Personligen tycker jag att man skall ha ganska korta naglar om man vill leka lite med galna färger. Korta gröna naglar kan vara läckert men långa gröna naglar tycker inte jag är så snyggt.

Vilka andra skönhetsprodukter är bra att tänka på inför sommarens lata dagar i solen? Vad klarar vi oss inte utan?

-Nu skall man börja förbereda båda huden och sig själv för de första (hemska) dagarna i bikini  Waxning på salong ”där man behöver det” tycker jag är en bra start och sedan en riktigt bra ”brun utan sol” både för kroppen och för ansiktet. Problemet med Brun utan sol tycker jag brukar vara att produkterna luktar så konstigt. Jag vill tipsa om det engelska märket St Tropez som specialiserat sig på brun utan sol produkter. Deras produkter har inte den konstiga doften. Färgen blir också väldigt snygg inte alls orange. Brun utan sol från St Tropez tycker jag verkligen att ni skall testa!  Har man fått lite färg känns det inte lika hemskt att sätta på sig bikinin. Det är också perfekt att använda Brun utan sol produkter i höst när man vill förlänga sommarfräschören.

Jag älskar att sola men solen är ju tyvärr hudens värsta fiende. Riktigt bra solskyddsprodukter skall man satsa på. Akademikliniken har precis lanserat en Face & body med Spf 25 som är urhärlig. Produkterna är vårdande men skyddar också huden. För att skydda läpparna har Nuxe ett läppglans med spf 15 som finns i några fina färger.

Jag måste tipsa om en specialprodukt som jag är helt såld på. Shiseido har en Mascara base som är helt fantastisk! Det ser ut som en vit mascara som man tar under sin vanliga mascara. När man ser den klumpiga vita geggan på borsten kan man inte fatta hur det skall bli snyggt men det blir det- nästa lite lösfrans effekt och din vanliga mascara blir vattenfast! Dessutom håller sig fransarna uppböjda hela dagen. Problemet kan vara att man behöver en riktigt bra ögonremover för att få bort mascaran på kvällen och konstigt nog fungerar inte Shiseidos ögonremover speciellt bra. Köp istället Chanels ögonremover så tar du lätt bort mascaran.

 

Hur är det med dofter? Vad efterfrågar kunderna mest? Det verkar som att det har blivit en viktig del för modeindustrin att också göra parfymer. Kommer det några spännande nya dofter i sommar?

-Parfymtrenden har verkligen förändrats. De stora kända varumärkena som Gucci, Armani har ju de senaste åren lanserat massor av doft nyheter och till för något år sedan så köpte många av våra kunder den nyaste doften lite oavsett hur den doftade. Nu finns det en ny trend hos våra kunder och det är att konsumenterna vill ha en speciell lite annorlunda doft som ingen annan har. Det har gjort att många köper parfymer från dofthus som är ganska okända och de stora modehusens säljer inte riktigt lika mycket dofter. Det finns en spännande nytt svenskt doft varumärke som heter Byredo. Deras senaste doft Blanche är en superfin doft för sommaren.

Vad gör du i sommar?

-I sommar åker jag till vår sjöbod på västkusten. Vi fiskar krabbor med barnen och gör badutflykter hela familjen. Regnar det bakar vi muffins och sedan spelar vi Fyra i rad och Uno. Låter rätt idyliskt och korta stunder är det ”helt perfekt” men sedan är det två killar som slåss, någon som trillar i vattnet eller är hungrig.

Vad är favoritsysselsättningen med familjen?

-Badutflykt med vår båt är det bästa hela familjen vet! Vi har med oss massor av packning, mat så det räcker till både lunch och middag. Sedan försöker vi hitta en helt egen liten holme att lägga till vid. Att soltorka på en varm klippa efter ett salt bad är helt underbart! När solen börjar gå ner och det blir kallt åker vi hem igen.

 

Av: Camilla Runberg

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0