Vinterns bästa skönhetsips av skönhetsredaktör Alexandra Olsson

Alexandra Olsson arbetar som hår och make-up artist på Agent Bauer och som skönhetsredaktör för Projection. Alexandra har arbetat för alla de stora modemagasinen och för många varumärken. Alexandra har bla arbetat för Cafe, Cosmopolitan, Costume, Damernas Värld, Danska Bazaar, Dv Mode, Dv Man, Glamour,  M magazine,  Plaza kvinna, H&M, Gina Tricot, House of Dagmar, Indiska, Oriflame & Peak Performance. Att lägga makeup och fixa hår på fotomodeller och kändisar är Alexandras vardag.

Alexandra har nyligen börjat blogga och hennes blogg hittar du här. http://www.alexandraolsson.se

Alexandra lever tillsammans med sambo, en fryaårig son och en baby, söder om Stockholm.  

 

Grattis till nya jobbet som skönhetsredaktör på Projection. Vad innebär jobbet som skönhetsredaktör för dig?

Tack så mycket, det känns superkul, jag är väldigt peppad. Jobbet som skönhetsredaktör innebär att jag får chans att fördjupa mig mycket mer i alla nya produkter som kommer ut på marknaden, jag har alltid tyckt att det var roligt med produkter och ingredienser och hur det funkar. Som t ex när någon säger att krämen är anti-aging, då vill jag gärna veta hur kan den vara det, vad är det som gör det och hur funkar det. Det innebär också att jag ska skriva en artikel i veckan om något som har med skönhet att göra, det kan vara favoritprodukter, trender, intervjuer med folk i branschen osv. Sedan innebär det också att jag får förmånen att gå på pressevent där företagen presenterar sina nya produkter och skämmer bort en med härliga goodie bags b la! 

 

December är en riktig festmånad och jag tänkte be om dina bästa tips.

Investera i en primer både för ansikte och ögon. För ansiktet innebär det att hudtonen jämnas till, likaså ytan vilket gör att du dels behöver använda mindre produkt samt att foundation blir lättare att applicera, resultatet blir jämnare och mycket mer hållbart. För ögonen är det samma princip, området ljusas upp, ytan blir jämnare, färgen på ögonskuggan blir intensivare och sitter som berget hela dagen utan att lägga sig i veck. En djuprengörande, exfolierande ansiktsmask är också bra så huden känns och ser fräschare ut inför julens alla fester.  

Vad har du för frisyrtips till decembers alla festligheter när du har kort, mellanlångt respektive långt hår?

Om du har kort hår kan det vara trevligt att piffa till med nån liten hår accessoar, diadem t ex funkar fint även i kort hår, riktigt het blir man i slickat hår a la wet look. För det mellanlånga håret tycker jag naturligt,lite vågigt utsläppt eller om du vill ha uppsatt är det fint med en knut som kan alterneras högt, lågt eller på sidan och även här är det fint med hårband eller diadem till den looken, det långa håret ska vara utfönat med rundborste och kännas friskt med fin lyster, stram hästsvans med en hårslinga runt gummibandet eller en slarvig sidofläta blir fina festfrisyrer. 

 

 

Så här års blir ofta håret torrt, statiskt och frissigt. Har det kommit några nya produkter på marknaden som du kan rekommendera?

Jag håller just nu på att skriva en artikel om just sådana mirakelprodukter med en olja i som kommer från Amazonas, Rahua heter hårvårdsserien som ska reparera håret inneifrån och som sägs vara skälet till amazonkvinnornas starkt, långa, glansiga hår. Annars är det ju håroljerevival så det står härliga till just nu, alla märken kommer med en. Några få droppar i torrt eller fuktigt hår är allt som behövs, du kan oxå ta några droppar i ditt balsam för att få en extra boost till håret och få det att se glansigt och friskt ut. 

 

 

Ofta är tillställningarna i december direkt efter jobbet. Vad gör jag med min vardagsmakeup för att den ska bli kvällsfin?

Det absolut lättaste är att smacka på lite läppstift, rött eller vinrött är hur snyggt som helst. Efter en hel dag kan det va bra med lite ny concealer samt lite färg på kinderna med lite rouge. Lite kajal på den våta linjen i ögat gör dig också festfin på nolltid, nudefärgad gör att ögat ser klarare och öppnare ut, svart ger dig intensivare blick. 

 

 

December innebär ofta lite sömn och mycket stress för många. Vad ska man göra för att se pigg, fräsch och utvilad ut? Finns det några mirakelprodukter?

Beautyflash balm från Clarins är en liten undergörare, en askungekräm som du tar på efter din dagkräm och precis innan make-upen, den stramar upp huden  och ger fin lyster, Peter Thomas Rooth har en mirakelkräm för huden under ögonen som slätar ut fina linjer och rynkor, stramar åt och ljusar upp mörka ringar, det dock ingen ögonkräm med bestående resultat utan det funkar som en primer för ansiktet gör. Ysl Touche Éclat concealer är en all-time-favorite för de mörka partierna under ögonen, den finns nu i flera olika nyanser så att alla hittar en passande nyans. Den funkar också bra som highlighter, sätt lite i ögonvrån, under ögonbrynet, på kindbenen och på näsryggen så får ansiktet ytterligare ett litet lyft.

 

Även huden blir torrare vintertid. Hur får vi den att inte se blek, torr och glåmig ut?

Boosta din vintertrötta hy med fuktgivande serum under din dag/nattkräm. En närande och fuktgivande mask 1-2 ggr/vecka är också bra. Känner du dig blek så gör inte misstaget att använda mörkare foundation, utan bronsa till dig själv med ett ljust solpuder. Det finns också bra brun-utan-sol som är för lite ljusare hud och som framträder gradvis och bara ger den lilla fräschhet och ton man ofta är i stort behov av så här års. Märket St Tropez har superbra just sådana produkter. 

 

Vad är en ”måsteskönhetsprodukt” i handväskan?

Kan tyckas konstigt med tanke på mitt yrke men jag har aldrig själv några skönhetsprodukter med mig i handväskan, jo carmex, läppbalsam, finns alltid med. Förutom om det är fest, då har jag med läppglans eller läppstift men inte annars. Men generellt är puder bra om man blir glansig under dagen, någon typ av läppbalsam och handkräm, speciellt nu på vintern. Någon typ av concealer kan vara bra och givetvis om du har färg på läpparna av något slag så är det bra att ha med så du kan fylla i under dagen.

 

Alexandra Olsson

Av : Camilla Runberg

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0