Vinterns skönhetstrender med Alexandra Olsson - Agent Bauer


Damernas Värld Make-up + hair. Alexandra Olsson Agent Bauer

Intervju Alexandra Olsson Agent Bauer

 

Alexandra Olsson arbetar som hår och make-up artist på Agent Bauer. Alexandra har arbetat för alla de stora modemagasinen och för många varumärken. Alexandra har bla arbetat för Cafe, Cosmopolitan, Costume, Damernas Värld, Danska Bazaar, Dv Mode, Dv Man, Glamour,  M magazine,  Plaza kvinna, House of Dagmar, Indiska, Oriflame och Peak Performance. Att lägga makeup och fixa hår på fotomodeller och kändisar är Alexandras vardag.

Alexandra lever tillsammans med sambo och sin treåriga son söder om Stockholm.

 

Vad är ditt bästa tips för hur vi ska vårda vår hud på vintern?

Generellt kan man väl säga att man behöver fetare krämer på vintern än på sommaren, vilka man ska använda beror på hudtyp och ålder. Det finns också en uppsjö av olika serum som ger det där lilla extra som kan hjälpa den glåmiga vinterhyn. Skonsam rengöring som inte torkar ut och unna dig gärna en ansiktsbehandling, där kan man få en extra boost om det behövs. Glöm inte dricka vatten, det är lätt att glömma på vintern om det är lite kallare, men lika viktigt!

 

Vad är ditt bästa tips för hur vi ska vårda vårt hår på vintern?

Tvätta inte håret för ofta, detta gäller året runt! Helst bara 1-2 ggr i veckan, självklart beror det på hur man lever, tränar man mycket o svettas förstår jag att man vill tvätta håret oftare… Hårbotten kan bli speciellt torr på vinterhalvåret så använd schampoo som är milda o skonsamma för hårbotten. Hårinpackning nån gång då och då är också bra, samma gäller här som på föregående fråga, vilken sort man ska använda kommer an på vad för hår man har, torrt, fett, färgat, lockigt etc

 

Hur får man sminket att inte synas? Det är vackert med en osminkad makeuplook men hur gör man?

Less is more! Var väldigt försiktig med puder och produkter som foundations med mycket puder i, speciellt om du är torr i hyn för det lägger sig som en kaka på hyn och spricker och lägger sig i allra minsta veck så man ser lätt minsta rynka. Det är mycket bättre att använda ett underlag med lyster i och sedan försiktigt bara pudra lite precis där det behövs, oftast bara i t-zonen (panna, näsa, haka) och lite vid näsvingarna. Sedan kan man gärna ha lite markerade ögon el läppar till det, intrycket blir inte lika mejkat när huden känns naturlig. Nyansen är också viktig, hellre lite för ljus än för mörk o prova på käkbenet, inte på handen på handen har du oftast inte alls samma färg som i ansiktet.

 


DV Make-up + hair Alexandra Olsson Agent Bauer

Vad är vinterns makeuptrender?

Det är mycket röda läppar i höst/vinter. Och markerade ögon, antingen bara med eyeliner, eller med sotad kajal både uppe o nere. Om man har mycket på ögonen känns det generellt bättre med ljusa läppar, men alla kombinationer har synts. En naturligare variant med hela make-upen i monokromt hudnära nyanser finns också. Kort sagt, det finna något för alla.

 

Caroline Winberg Make-up Alexandra Olsson Agent Bauer

 

Vad är vinterns hårtrender?

Snedbenan har kommit tillbaks, både när det gäller uppsatt hår och utsläppt. Strukturen ska vara naturlig, med bara vågor på håret

 

Hur blir man festfin på fem minuter?

Oj, va svårt. Det beror såklart på vad man ska på för fest, men enkelt snyggt o dessutom enligt vinterns trender: En snabb knut, antigen högt på huvudet el lågt i nacken: samla håret i en tofs, tvinna tofsen och forma till en knut, fäst med hårnålar.

Lägg ljus skugga på ögonlocket, markera med eyeliner, böj fransarna och måla på mascara(mycket)

Lite brun/rosa rouge på äppelkinden så ser du pigg o fräsch ut

Ev rött läppsift, eller bara läppglans om du känner för det, som pricken över i brukar jag använda bodylotion med skimmer i så det blir lite extra festligt, klart på 5 min!

 

Hur ser din bästa mysdag ut i vintermörkret med familjen?

Lååång frukost med tända ljus, sedan ut på någon typ av aktivitet beroende på väder.

Ebbe o jag älskar att baka så det brukar vi göra på eftermiddagarna, bullar, bröd o kakor.

Vi har gärna middagsbjudningar med massa god mat o vin, som också inmundigas med tända ljus såklart o sen blir det spel o snack eller om vi är själva mys framför tv i soffan.

 

Alexandra Olsson, Agent Bauer

 

Av: Camilla Runberg

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0