Petit Fashion av Nina MidbrinkHar ni sett Nina Midbrinks fina blogg om mode för stora och små? Om inte titta in på PetitFashion.se. Igår var Nina inne och införskaffade dessa söta klänningar till ett par nyfödda tvillingar.Proud i Chic nr 11/2010 Charlotta Flinkenberg i ProudtoppMissa inte senaste numret av Chic. Där kan ni få massoar av tips på kalasfina klänningar, läsa om Sarah Jessica Parket OCH se Charlotta Flinkenberg i en topp från Proud:-). S-XL, 695.-. Köp på www.proud.se eller i butiken på Karlavägen 48 i Stockholm.

Charlotta Flinkenbergs styling av amningstopp från ProudSe hur coolt Charlotta Flinkenberg på Chic har stylat sin amningstopp från Proud. Låt er inspireras alla ammande och icka ammande tjejer. Topp, S-XL, 495.-.

On the floor blogHär ser ni ett smakprov av vad våra kunder handlar i vår. Sidenklänningar, smala jeans, sköna klänningar, fina toppar och snygga byxor.

Intervju Carina BergBild veckorevyn.com

Carina Berg fick 2009 utnämningen årets kvinnnliga programledare - Kristallen. Carina är komiker och är känd profil från såväl radio som TV med en fantastisk personlighet. Carina fick 2009 även pris som Sveriges bäst klädda kvinna på Elle-galan. 2009 fick Carina sitt första barn tillsammans med Kristian Luuk.

Hur kom det sig att du började arbeta inom mediabranschen?
-Det var radion som lockade. Världens tuffaste kommunikationsmedium! Jag gick en radioproducentutbildning och började arbeta på morgonpasset i P3. Jag är ganska babblig o social av mig så det passade perfekt att sitta o intervjua folk morgon efter morgon.

Vilket är det roligaste jobbet du haft/gjort hittills? -Berg flyttar in. Det är det programmet jag kunnat vara mest "mig själv" i. Jag är dödsaglad över att vi får fortsätta med en tredje säsong nu i höst.

Förra året fick du pris som Sveriges bäst klädda kvinna av Elle. Grattis. Var får du din inspiration ifrån?
-Tack! Jag älskar att köpa tjocka modetidningar som jag sedan sitter o river, antecknar, kryssar o ritar i. Det blir som värsta klotterboken. Sedan när nästa tidning kommer slänger jag allt. Det är en mystisk liten hobby. Fast mysig. Man kan drömma lite om Balmain-jackor man aldrig kommer köpa och tjusiga klänningar man aldrig skulle få plats i.

Snart ska du börja jobba med TV4 och Berg flyttar in. Vad tycker du är fördelarna med att förena karriär och familjebildning?
-Jag vet inte riktigt om det finns några fördelar. Än så länge har jag inte provat på att göra både och. Men allt jag hör från vänner är att tiden inte räcker till så jag är lite rädd...

Hade du några gravidcravings?
-Nä. Fast en gång ville jag bita i tulpaner.

Vad är ditt bästa njutningstips när man är hemma och mammaledig?
-Njutning vet jag inte, men förutom att sova så tyckte jag att det var roligt att näthandla. Jag har aldrig brytt mig om eller sett fördelarna med att handla på internet förut, men nu när jag inte kom någon vart var det roligt. Böcker, skivor, barnsäng, kläder... Internet är vår framtid som Annika Lantz skulle sagt!

Av: Camilla Runberg

Proud i Chic nr 10/2010Missa inte senaste numret av Chic nr 10/2010. På bylinebilden ser ni Chics chefredaktör Charlotta Flinkenberg i lång t-shirt från Proud, 395.- och smala otvättade jeans från Proud, 795.-. www.proud.se - Shop Online eller Proud Concept Store Karlavägen 48 Stockholm.


Sommar hos ProudNu är butiken full med sommarens alla nyheter. Kom in och låt dig inspireras av sommarens fina mamma och barnmode.

Proud Kids Summer Collection 2010


Intervju Charlotta Flinkenberg, chefredaktör ChicHur kom det sig att du började arbeta inom media branschen?
Det var mer av en slump. Helst ville jag jobba som konstnär eller grafisk formgivare då jag gått en ettårig konstskola. Men jag kom inte in på någon av de “tyngre” konstskolorna och insåg till slut att jag inte hade vad som krävdes. Då blev det mitt andrahandsval, att skriva, som drev mig. Jag startade en egen tidning redan som 23-åring, var VD för det bolaget och lärde mig en hel del redan från scratch. Just den tidningen gick i konkurs, men jag lärde mig snabbt av mina misstag. Därefter har det rullat på, jag har börjat som reporter på vissa tidningar och sedan jobbat mig uppåt.

Vilket är det roligaste jobbet du haft/gjort hittills?
– Att få starta en egen tidning och bygga upp profilen för den och rekrytera hela redaktionen från start, är väl alla chefredaktörers våta dröm. Precis detta har jag fått göra med CHIC under Aller media. Hela CHIC-projektet har varit oerhört slitsamt men samtidigt roligare än jag trodde. Samtidigt är det svårt att välja, jag har trivts på i stort sett alla tidningar jag jobbat på. Jag får ju jobba med det jag älskar, vilket är få förunnat. Att CHIC är det roligaste av alla dessa stimulerande projekt har nog att göra med att jag fått handplocka personalen. Vi har fantastiskt kul tillsammans vilket är viktigare än man tror för slutresultatet.

Du har en fantastisk klädstil. Var handlar du helst och var får du din inspiration ifrån?
– Oj, stort tack för den komplimangen! Jag handlar helst från de sedvanliga budgetkedjorna som Zara, H&M, Topshop och Oasis. Men sen försöker jag skruva till plaggen så att de blir mer “jag”. Detta gör jag genom att komplettera med vissa second hand-fynd, en del dyra handväskor och skor (jag lägger absolut mest pengar på extravaganta, vackra skor) och så är jag förtjust i dominanta accessoarer med mycket attityd. Min stil är rätt inkonsekvent och opraktisk. Jag vill ha kul med kläder. Min inspiration får jag främst från mina resor varje säsong till Milanos modeveckor. Och då menar jag inte enbart kläderna som visas på catwalken, utan snarare hur de internationella moderedaktörerna och tidningsdrakarna klär sig. Samt hur vanliga kvinnor på gatan i Milano bär upp plagg med feminin elegans. Vogue Nippons modechef Anna Dello Russo är en stor förebild, just för att hon törs klä sig färgstarkt, lite too much (fast med klass) och har som motto att alltid använda superglamourösa kvällsplagg på dagtid, vilket är oerhört ovanligt och kul.

Vad tycker du är fördelarna med att förena karriär och familjebildning?
Fördelarna med att ha kvar en “fot” i karriären är att man är ständigt uppdaterad med vad som händer. Jag tror att man lätt blir ringrostig om man går hemma ett år eller längre och inte tänker på jobbet överhuvudtaget. Men det är inte så lätt som det låter, det kräver att du har en bra och modern arbetsgivare som kan tillåta viss flexibilitet som att du jobbar hemma emellanåt och liknande, samt ett yrke där detta funkar, det är ju svårt att jobba hemifrån om du jobbar inom vården exempelvis. En tolerant partner är ju också ett plus som kan hjälpa till och kanske vara pappaledig mer än vad den gängse normen är. Nackdelarna är det konstant dåliga samvetet. Du hinner faktiskt inte vara en hundraprocentigt närvarande/engagerad förälder då du jobbar under småbarnsåren. Och du hinner inte vara hundraprocentigt närvarande på jobbet heller.

Snart får ni tillökning i familjen, tvillingar. Hur ser tiden ut innan beräknad födsel?
Det är bara en vecka kvar tills tvillingarna kommer. Tiden just nu går mest åt till att vänta och passa på att göra saker som vi inte kommer hinna göra sen på ett tag, typ åka iväg och shoppa kläder en hel eftermiddag, ta en lång lyxig lunch, träffa vänner och liknande. Alla viktiga inköp, som säng, barnstolar, kläder, amningskudde och sånt där avklarade vi för länge sen eftersom jag var rätt övertygad om att tvillingarna skulle komma mkt tidigare, vilket de sen inte gjorde! Jag går också på massage så ofta jag hinner pga helt överjävligt svullna ben och fötter pga vätskeansamling i kroppen. Och så försöker jag hinna fixa pedikyr, manikyr, färga ögonbrynen och sånt också innan de väl kommer.

Har du haft några gravidcravings?
Första tre månaderna mådde jag så illa att jag spydde bara jag kände doften av viss mat. Jag fick snarare motsatsen till cravings och lade tvärt av med vissa saker som jag plötsligt bara inte klarade av, som kaffe latte och mjölk. Rött kött har jag fortfarande svårt för, väljer hellre skaldjur och kyckling. Och jag är en riktig neandertalare annars och älskar kött. I mitten av graviditeten blev jag sjukt sugen på sura saker. Har hinkat i mig rätt många flaskor Rose’s Lime som smaksättare till isvatten, exempelvis. Och surt godis. Och så har jag blivit väldigt förtjust i ostbågar, vilket jag tidigare inte åt så ofta.

När man läser din blogg verkar du vara duktig på vardagslyx. Bästa gravidtipset?
Unna dig proffsiga salongsbehandlingar. Man njuter mer av att få slinga håret, få naglarna fixade och annan fåfäng ompyssling då man är gravid. Gå regelbundet på massage! Det är rätt dyrt, kostar runt 500 kr per gång. Men å andra sidan lägger du ju inte så mycket pengar på shopping, krogen och annat då du är gravid. Unna dig även en dyr kroppsolja som du smörjer in dig med morgon och kväll. Det håller huden smidig och väldoftande. Jag har gått upp runt 28 kilo och fått en riktig bjässemage men inte en enda bristning. Om det sen beror på oljan eller ovanligt töjbar hud vet jag inte...

Intervjun gjordes förra tisdagen och igår kom Charlottas tvillingar. Varmt grattis.

Av: Camilla Runberg


Proud skyltar omNu har vi fått en en mängd söta plagg till både baby och större barn. Titta bara på senaste skyltningen med fina plagg till vårens och sommarens alla festligheter.

RSS 2.0