Paris - Inspiration och minisemester

 
Förra helgen var jag i Paris på en liten inspirationsresa och minisemester. Det var ett stekhett Paris och vi hade full agenda med upplevelser, shopping och restaurangbesök bokat.
 
Vi började med att bege oss till Les Bains du Marais. I hjärtat av stadsdelen Marais ligger denna underbara oas. Det är ett fantastiskt hamam "ett tempel tillägnat skönhet, välbefinnande och mening", enligt hemsidan och det är bara att hålla med. Här kopplade vi av med bastu, relax och behandlingar. De senaste åren har Maraiskvarteren verkligen blommat upp även när det gäller shopping och det finns en mängd fina butiker att passa på att besöka.
 
På kvällen hade vi bokat bord på Le Fumoir. Le Fumoir är en populär restaurang och bar med vintagekänsla i närheten av Louvren. Kan rekommenderas.
 
På lördagen startade vi med en joggingtur längs med Seine, förbi Louvren, genom Tullerierna, över Place de la Concorde och vidare upp på Champs Elysee. Det var värt att offra lite shoppingtid på den starten på dagen. Efter det var det dags för café au lait och croaissant innan shoppingturen började. Tanken var att vi skulle äta lunch på charmiga Café Marly i Louvren men det hanns inte md och vi fick boka av. Det blev istället lunch uppe på Lafayettes tak med utsikt över hela stan. På vår inspriations- och shoppingrunda hann vi med Rue Sait-Honoré, Gallerie Lafayette, Uniqlo, Fauchon, Zara home, Habitat mm. Lördagskvällen avslutades på min favoritrestarang i Paris, Hotel Costes. Bilderna ovan är därifrån. De har en fantastisk gård som är öppen i tak på sommaren och stängd på vintern. Interiören är väldigt fransk med mycket röd sammet, gamla möbler och kristallkronor. Därutöver finns en mängd vackra och roliga människor att vila ögonen på.
 
På söndagar är det mesta stängt i Paris. Dock är museum självklart öppna. Vi bestämde oss för att strosa lite i Maraiskvarteren och sedan för att se en utställning på Centre Pompidou. Även här driver Bröderna Costes restaurang och vi passade på att äta lunch. Centre Pompidou är ett museum som också kan vara roligt att ta med barnen på. Hela första våningen är bara för barn och utanför har de en fontän med en mängd roliga statyer för barn. Det blev en helg med en härlig blandning upplevelser och när vi lämnade Paris var det 41 grader och vi såg fram emot våra svenska 15-20 grader.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0